Kylian Mbappe. Arkivbild.
Kylian Mbappe. Arkivbild. - Foto: Christophe Ena/AP/TT

Mbappé bekräftar: Lämnar PSG

Fotbollsstjärnan Kylian Mbappé lämnar Paris Saint-Germain efter säsongen. Det bekräftar han på Instagram. Det är många känslor, säger fransmannen i en video.


Mbappé har varit ryktenas man och enligt bland andra nyhetsbyrån AFP meddelade han redan i februari PSG:s klubbledning att han inte hade några planer på att förlänga sitt kontrakt, som går ut efter säsongen.

Nu bekräftar Mbappé själv att han lämnar efter säsongen.

— Jag vill meddela er alla om att det här är mitt sista år i Paris Saint-Germain. Jag kommer inte att förlänga kontraktet och äventyret kommer att ta slut om några veckor, säger 25-åringen.

Den franske superstjärnan slog igenom rejält som 18-åring säsongen 2016–2017 när hans Monaco vann ligan och tog sig hela vägen till semifinal i Champions League.

Säsongen gjorde att intresset för honom väcktes från de flesta storklubbarna i Europa och kulminerade i landslagsdebut för Frankrike och en övergång till PSG.

Sedan dess har han levt upp till förväntningarna och etablerat sig som en av världens bästa fotbollsspelare. Bland annat var han med och vann VM-guld med Frankrike 2018, och var nära att följa upp det med ytterligare ett guld i Qatar-VM 2022, då han gjorde hattrick i finalen som slutade med strafförlust mot Argentina.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!