Tilde de Paula
Bildkälla: Christine Olsson/TT/Efter fem/Instagram

Tittarnas kritik mot Tilde de Paula Eby: "Egoistisk"

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest folkkära programledare. Hon har länge axlat rollen på TV4 och vi ser henne ofta i nyhetsprogrammet "Efter fem", men nu riktar flera upprörda tittare kritik mot henne.


Tilde de Paula Eby, 51, är en av Sveriges mest folkkära programledare. Hon har vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare flera gånger. 

Vi har sett Tilde de Paula i flera av TV4:s stora produktioner och sändningar, bland annat Hela Sverige bakar, Let's Dance och Spårlöst. År 2012 började hon arbeta på Nyhetsmorgon och gick senare över till Efter fem.

Tilde de Paula Eby är en folkkär programledare runt om i vårt avlånga land som kallas Sverige. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

TV4-profilen hyllas av kollegorna – efter sista sändningen

Tilde de Paula är programledare i "Efter fem"

I dagsläget ser vi Tilde de Paula i spetsen på nyhets- och aktualitetsprogrammet Efter fem, men hon är inte ensam med att rodda programledarrollen.

Tillsammans med kollegan och programledaren Anna Brolin ser vi dessutom nyhetsankarna samt journalisterna Maximilian Artell, Axel Pileby, Henrik Alsterdal, Alexandra Li Letterfors och Peter Lindgren i eftermiddagsprogrammet.

Därför vill inte Marcus Noterius leda "Nyhetsmorgon"

Trots sin folkkära roll ryter nu tittare ifrån mot Tilde. Det är nämligen flera tittare som tycker att Tilde stjäl rampljuset från sina kollegor, något som Hänt rapporterat om.

Det handlar mer specifikt om bilderna som publiceras på nyhetsprogrammets officiella Instagram-konto. Tittare ryter ifrån eftersom de tycker att Tilde inte släpper fram sina kollegor på bilderna, som läggs ut i samband med att de presenterar vilka som leder programmet för dagen. 

Tittarnas hårda dom mot Tilde de Paula: ”Sämsta jag sett”

Flera följare har uppmärksammat och stör sig nu på att Tilde ”alltid” ska stå längst fram, med kollegorna bakom sig när det har varit hennes dag att axla programledarrollen.

Tittarna rasar efter tårarna i TV4: "Det blev fel"

Tittarnas kritik mot Tilde de Paula Eby: "Varför ska hon..."

Många tittare är irriterade på Tilde, men andra ger sig in i diskussioner i kommentarsfältet för att ta hennes parti i situationen. 

"Låt killarna komma fram", skriver en tittare. 

”Man kan ju fråga sig varför Tilde ska stå längst fram, alltid, på en närbild. Ni är ett team, där är Anna Brolin ett föredöme.”, skriver en annan tittare, som har uppmärksammat att Tilde sannerligen ska stå längst fram på bilderna programmets Instagram-konto.

”Hon ska stå i centrum hela tiden. Låt dom andra också vara programledare. Det skulle varit så bra”.

”Man kan ju fråga sig varför Tilde ska stå längst fram, alltid, på en närbild. Ni är ett team, där är Anna Brolin ett föredöme.”, skriver en annan tittare som observerat att Anna i större utsträckning står bredvid kollegorna på bilderna som publiceras på kontot.

Men det är inte endast ris, utan också ros!

”Hur kan vuxna människor sitta och trycka ner en människa och ständigt kritisera någon? Jag menar att alla klagar på alllllt tilde gör, säger vad hon har på sig osv. Ge er tänk på hur tilde kan känna när hon läser vad ni skriver väx upp. Antingen så tittar ni på efter fem när hon är med eller inte men skriv inte elakt bara för det.”, skriver en försvarande följare.

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!