Novak Djokovic är utslagen ur Italian Open.
Novak Djokovic är utslagen ur Italian Open. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Efter flaskolyckan – Djokovic utslagen: "Oroande"

Tennisstjärnan Novak Djokovic är skrällartat utslagen ur Italian Open i Rom – bara dagar efter olyckan där han träffades av en flaska i huvudet. Det är oroande, säger han enligt AP.


Det var efter sin seger i den andra omgången av Italian Open i fredags som stjärnan fick en flaska i huvudet av misstag när han skrev autografer.

Djokovic behövde läkarvård, men på sociala medier lugnade han oroliga fans och skrev att han mådde bra efter olyckshändelsen.

Trots det tycks incidenten vara anledningen till att serben inte lyckades komma upp i nivå när han på söndagen ställdes mot chilenaren Alejandro Tabilo. Det blev förlust i två raka set, 2–6, 3–6.

— Jag lyckades sova okej, jag hade huvudvärk. Dagen efter mådde jag ganska bra, så jag trodde det var okej, säger Djokovic enligt AP och fortsätter:

— Kanske är det okej, kanske är det inte det. Jag menar, i dag på banan kändes det som att en helt annan spelare var i mina skor. Ingen rytm, inget tempo, ingen balans alls. Det är oroande.

I och med förlusten gör Djokovic precis som Rafael Nadal ett tidigt utträde ur turneringen. Nadal slogs ut redan i andra omgången efter förlust mot polacken Hubert Hurkacz med 0–2 i set (1–6, 3–6).

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!