Den svenska skyttetruppen i sommarens OS ser ut att utökas. Arkivbild.
Den svenska skyttetruppen i sommarens OS ser ut att utökas. Arkivbild. - Foto: Alex Brandon/AP/TT

Sköt till sig kvotplats – siktar på sommarens OS

Lerduveskytten Victoria Larsson kvalificerade sig i helgen till sommarens OS i Paris. De sportsliga kraven är uppfyllda, men Sveriges olympiska kommitté har sista ordet. Jag har höga förhoppningar om att det blir jag som får åka, säger Larsson.


Fjärdeplatsen i finalen i OS-kvalet i Doha, Qatar, gav Sverige en kvotplats i damernas skeet. Om SOK gör tummen upp kan Larsson ladda för att skjuta under de olympiska ringarna i juli och augusti.

Larsson vann grundomgången med 122 träffade duvor av maximala 125. I finalen missade hon några duvor men sköt tillräckligt bra för att två av huvudkonkurrenterna om kvotplatserna skulle bli eliminerade.

— Det känns helt otroligt skönt. Det var inte min sista chans här i Doha, jag hade haft EM och teoretisk chans att ta kvotplatsen på rankingplacering också, men det är en otrolig lättnad att det nu äntligen är klart, säger Victoria Larsson i sändningen på Youtube.

De fem svenska sportskyttarna som tagit kvotplatser till OS: Stefan Nilsson, skeet, Marcus Svensson, skeet, Rickard Levin Andersson, trap, Victoria Larsson, skeet och Victor Lindgren, 10 meter luftgevär.

Stefan Nilsson, Marcus Svensson och Rickard Levin Andersson är uttagna till OS. SOK kompletterar truppen i mitten av maj.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!