Arkivbild.
Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Stor polisinsats söder om Stockholm

Under onsdagskvällen kallades polis och ambulans till Gubbängen söder som Stockholm. Enligt uppgifter ska maskerade personer ska ha kastat in rökbomber på ett politiskt evenemang.


Vid klockan 18:30 fick polisen, räddningstjänst och ambulans larm om en händelse i Gubbängen söder och Stockholm.

Brottsrubriceringen är just nu misshandel

Polisen är fortfarande väldigt fåordig med vad som inträffat och hittills är ingen gripen.

Enligt SOS alarm ska fem ambulanser ha åkt till platsen och enligt Aftonbladets uppgifter ska två personer ha ha förts till sjukhus.

– Vi är där i ett ärende, rättsläget är misshandel, säger polisens presstalesperson Nadya Norton till Expressen.

Två till sjukhus

I Gubbängen skulle Vänsterpartiet i Enskede tillsammans med miljöpartiet hålla i ett evenemang på Moment Teater. Men under eventet ska flera personer ha kastat in något i lokalen som skapade en dimridå, samt slagit deltagare skriver TV4 Nyheterna.

– Det uppstod en fruktansvärd dimrök. Man fick svårt att andas. Och då stod jag ändå i köket, säger Margareta Olofsson som styrelsemedlem i vänsterpartiet i Enskede till Aftonbladet.

En person ska ha fått färg i ansiktet, man vet ännu inte om händelsen är riktad mot evenemanget eller mot någon av personerna.

– Då ringde vi polisen och ambulans. Två fick åka med. En hade fått färg i ansiktet och en annan hade fått något i ögonen, säger Margareta Olofsson.

Ulf Kristersson: "En attack mot hela vår demokrati"

Senare under onsdagskvällen kommenterade statsminister Ulf Kristersson (M) attacken.

– En attack mot ett demokratiskt möte är en attack mot hela vår demokrati. Det är förfärande uppgifter att ett möte som Vänsterpartiet höll i har stormats. Jag har hört av mig till Nooshi Dadgostar och framfört mitt djupaste stöd. Den här typen av vedervärdiga handlingar har ingen plats i vårt fria och öppna samhälle., säger han till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!