Eden Golan som representerar Israel under en pressträff med de bidrag som gått vidare till final efter den andra semifinalen i den 68:e upplagan av Eurovision Song Contest (ESC) på Malmö Arena.
Eden Golan som representerar Israel under en pressträff med de bidrag som gått vidare till final efter den andra semifinalen i den 68:e upplagan av Eurovision Song Contest (ESC) på Malmö Arena. - Foto: Jessica Gow/TT

Israeliska medier: Besegrade hatarna

Israeliska medier hyllar Eden Golan efter hennes semifinal-framträdande i Eurovision. Men de fokuserar på de protester som präglade Malmö under torsdagen.


"Hatarna i publiken såg ut att ge Golan energi, och hon gav oss ett polerat och dramatiskt uppträdande", skriver Jerusalem Post efter tävlingen, och fortsätter:

"Trots burop och försök att tysta ned henne när hon intog scenen höll Israels representant huvudet högt och blickade mot segern medan hon med självförtroende framförde sin låt 'Hurricane'".

The Times of Israel fokuserar på demonstrationerna och har rubriken "Tusentals anitisraeler protesterade i marsch i Malmö".

Haaretz konstaterar också de att Eden Golan gick till final, trots vilda protester och demonstranter som skanderade "befria Palestina".

Också Jerusalem Post har stora bilder från Malmö – både på demonstrationerna mot Israels deltagande och på Greta Thunberg i folkhavet.

— Unga människor leder vägen och visar världen hur man borde reagera mot det här (Israel), citerar man Thunberg och påpekar att hon var insvept i en palestinasjal.

Timmar inför tävlingen fick Eden Golan lyckönskningar av premiärminister Benjamin Netanyahu.

— Eden, jag önskar dig all framgång, men du har redan lyckats. Du har inte bara tagit dig an Eurovision på ett stolt och imponerande sätt, du har dessutom framgångsrikt tagit dig an en våg av antisemitism medan du respektfullt representerade staten Israel, sade han i ett inspelat tal.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!